Automaat Rijbewijs Halen Is Een Trend In Nederland

Voor het Automaat Rijbewijs halen is er nu een trend gaande dat er steeds meer vraag is naar rijles automaat. Enerzijds heeft dat te maken met de nieuwe soort autos, volledig elektrische auto’s bijvoorbeeld. Anderzijds ook met gemak, mensen die bijvoorbeeld veel op en neer moeten rijden, en veel moeten reizen zoals accountmanagers. Zij staan vaak en lang in files en in een schakel-auto is het dan minder fijn autorijden.

Automaat Rijbewijs Halen Wordt Gestimuleerd Door De Huidige Trend Van Elektrisch Rijden

De toename van de vraag naar de Automaat Rijbewijs wordt gestimuleerd door de belangrijkste trend namelijk elektrisch rijden.

De Tesla’sOpel AmperaBMW i3, noem maar op ze komen allemaal in opkomst. Bijna elk automerk heeft nu een elektrische wagen rijden. Dat zijn benzineauto’s met een elektrische motor. Je moet die auto gewoon opladen en als reserve heb je een benzine tank.

Mensen met Een Automaat Rijbewijs Zijn In Europa Veel Minder Aanwezig

Wereldwijd gezien is het bijzonder dat wij Europeanen nog veel in schakel auto’s rijden. Omdat wij Europeanen de enige zijn die nog voornamelijk in schakel-auto’s rijden. In Europa zijn we blijven hangen in de schakel auto’s. Als je gaat kijken naar Amerika, Zuid-Amerika en Azië, dat zijn allemaal continenten waar veel in een automaat gereden wordt.

Automaat Autorijden ten opzichte van Schakel Autorijden

Het belangrijkste verschil tussen automaat en schakel is het schakelen, dat mis je natuurlijk in een automaat.

Een ander stukje van de belangrijkste verschillen tussen automaat en schakel is het gevoel van het begrijpen van de auto. In een automaat is het enkel je gas en je rem, en de juiste schakelmomenten gebeuren automatisch.

De juiste schakelmomenten vinden bij een schakelauto kan je onder andere herkennen aan het geluid van de motor en het kijken naar de toerenteller. Bij een automaat is dat niet meer relevant want die doet het allemaal zelf.

Waarom mensen uiteindelijk voor automaat kiezen, los van de trends die we net besproken hebben, is het stukje rust in je hoofd. Als je gaat kijken naar waarom mensen voor de automaat kiezen dan hoor je vaak het is makkelijker. Makkelijker is het niet, want je blijft nog steeds onderdeel van hetzelfde verkeer, alleen qua rust in je hoofd in de auto heb je wel minder handelingen die je moet verrichten terwijl je dan bezig kan zijn met het verkeer.

Semi-automaten

Je hebt overigens wel nog een automaat die ook nog de optie biedt zelf aan de pook te tikken, of op het stuur te tikken en dan moet je alsnog soort van zelf schakelen. Dat is een variant daarop. De zogenaamde semi-automaten.

Automaat Rijden Is De Toekomst

Automaat rijden dat is wel de toekomst, dat is waar we naartoe willen. Hoewel ik het niet zo heel snel zie gebeuren dat we binnen de komende 10 tot 20 jaar met zijn allen in een automaat rijden.

Dat bijna alle autos elektrisch worden, ik denk het niet. Naar het schakel rijden zal altijd nog veel vraag zijn door mensen die het schakelen gewoon nog zelf willen doen, vanwege het gevoel van echt een autorijden.

Onderscheid Type Leerlingen die Voor Een Automaat Rijbewijs Gaan

Als je gaat kijken naar de type leerlingen die we hebben dat varieert enorm. Ik splits het op in twee hoofdtypen leerlingen:

  1. Mensen die bewust voor automaat kiezen vanwege dat stukje rust in hun hoofd, dus minder handelingen.
  2. Mensen die (min of meer) gedwongen zijn automaat te rijden in verband met een bepaalde, vaak fysieke, beperking. Die moeten dus noodgedwongen in een automaat rijden.

Wij hebben bijvoorbeeld leerlingen gehad die maar één been hadden en een kunstbeen. Het wordt dan een speciaal aangepaste examen wat in een automaat moet gebeuren. Soms ook mensen met een bepaalde mentale beperking, die mensen zijn wel rijgeschikt maar die vinden het stukje schakelen (dat is een extra handeling) te moeilijk.

Of er verschil is tussen man of vrouw die bij voorkeur automaat rijden, dan merk ik daar in eerste instantie weinig verschil in. Ga ik er wat dieper naar kijken dan denk ik toch (even een aanname) dat er wel meer dames in een automaat rijden dan heren. Wat dat betreft is er in die zin niet heel veel veranderd. Misschien een stukje macho-gedrag. Dat inderdaad nog steeds  jongens  eerder geneigd voelen om door te blijven zetten in een schakelauto om geen egoverlies of zoiets te lijden.

Wat Is De Leeftijdscategorie Van Mensen Die Een Automaat Rijbewijs Halen?

Over het algemeen is het vaak dat mensen tussen de 25 en 30+ jaar voor de automaat rijbewijs gaan. In de 18-jarige categorie kiest men niet heel snel voor automaat.

Een scenario wat wel vaak voorkomt is dat mensen op hun 18e begonnen in een schakel auto, en vanwege struggles en moeilijkheidsgraad het maar even hebben laten vallen, en dan later in het leven weer kiezen voor de rijopleiding. Ze kiezen dan voor de automaat vanwege de ervaringen uit het verleden, dan zitten ze vaak al boven de 25 of 30 jaar qua leeftijd.

Grootste Doelgroep Voor Automaat Rijbewijs

De grootste doelgroep bij ons dat zijn vrouwen boven de 35-40 jaar die  altijd al hun rijbewijs nog wilden halen. Dat is op jongere leeftijd (vanwege allerlei redenen) niet gelukt, en uiteindelijk besluiten ze dan om een automaat auto aan te schaffen, en daarmee een automaat rijbewijs te halen.

Automaat Rijbewijs Halen Op Je Achttiende? Helemaal Zo Gek Niet!

Mocht je nu achttien zijn en zoiets hebben van ja ik twijfel nog steeds, het is helemaal niet verkeerd om je automaat rijbewijs te halen. Sterker nog het biedt bepaalde voordelen met zich mee als je dan op een “makkelijkere” manier je rijbewijs kan halen.

Vervolgens kun je dan automaat ervaring op gaan doen, en mocht je dan uiteindelijk later beslissen van , ik wil alsnog schakel doen, dan hoef je geen theorie examen te doen. Je hoeft enkel je rijlessen te volgen in een schakelauto en een praktijkexamen te doen in een schakelauto.

Dat is een voordeel voor mensen die toch zoiets hebben van ik blijf altijd nog twijfelen. Mocht je voor automatisch kiezen dan moet je niet denken dat schakel voor de rest van je leven een verloren zaak is. Dat kan je ook nog oppakken en daar hoef je dus zelfs geen theorie-examen te doen.

Ik nodig je graag uit om gewoon een proefles te doen in een automaat hetzelfde ervaren en dan uiteindelijk zelf nog een keuze te maken.