Wat kost een motorrijbewijs?

De kosten voor het behalen van een motorrijbewijs verschillen van persoon tot persoon. De een heeft namelijk meer rijlessen nodig dan de ander. Er is geen vast bedrag, aangezien de kosten van een motorrijbewijs gedeeltelijk door de bestuurder worden gedragen. Wel kunnen we enig inzicht geven in de kosten van het behalen van een motorrijbewijs.

Bij verkeersschool HERS kost een proefles slechts €50,-  voor 100 minuten. Tijdens deze trial maak je kennis met het motorvoertuig, rijinstructeur en de beheersing ervan. Ook hebben wij complete pakketten, zo hebben we de All-in pakket voor €1570 met 15 motorrijlessen incl. AVD &  AVB examen. Het 2e pakket is de Go with the flow met 10 motorrijlessen. Twijfel je of motorrijlessen iets voor je is? Dan hebben we ook de Try the bike pakket met 5 motorrijlessen van 100 minuten voor slechts €375.

Voor meer informatie over de tarieven en pakketten kun je de motorrijbewijs pagina bezoeken.


Hoe haal je het motorrijbewijs?

Een motorrijbewijs bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is AVB (rijden met het voertuig), daarna AVD (deelnemen aan het verkeer). Je moet ook een theorie-examen afleggen. Een theoriecertificaat is een vereiste voor het AVD-examen. Als je een rijbewijs hebt, kun je het AVB-gedeelte zonder theorie afronden. De theorie is 1,5 jaar geldig en dient een jaar voor aanvang van de AVB examencursus geslaagd te zijn voor het AVD examen.

Haal je motorrijbewijs bij Verkeersschool HERS

Wil jij snel en voordelig jouw motorrijbewijs halen? Verkeersschool HERS is een betrouwbare BOVAG rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio van Rotterdam. Al meer dan 30 jaar een begrip in Rotterdam als het gaat om het halen van je motorrijbewijs. Je krijgt bij Verkeersschool HERS motorrijles in lessen van 100 minuten van twee ervaren motorrij-instructeur.

wat kost een motorrijbewijs
Wat kost een motorrijbewijs?

Bij de rijles zijn motorkleding zoals helm, handschoenen en broek van de rijschool te leen.

De kosten voor de rijexamens (motor)

  • Kosten voor de praktijkexamen AVB (Voertuigbeheersing) €150 incl. motor huur
  • Kosten voor de praktijkexamen AVD (Verkeersdeelneming) €295 incl. motor huur
  • Theorie-examen €55,- bij het CBR

Hoe oud moet je zijn voor het halen van je motorrijbewijs?

Er zijn 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A (onbeperkt). Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van je leeftijd, het vermogen van de motor waar je op rijdt en je ervaring. Verkeersschool HERS beschikt over verschillende motoren voor alle categorieën.

Leeftijd (vanaf) motorrijbewijs 
18 jaarA1
20 jaarA2
21 jaarA (met Code 80)
24 jaarA onbeperkt

Leeftijd voor behalen categorie A (zwaar) is verlaagd naar 21 jaar 

De leeftijd voor het behalen van de het zware (A) motorrijbewijs is sinds 2018 verlaagd naar 21 jaar, dit was eerst 24 jaar. Wanneer je nu jonger bent dan 24 en je A rijbewijs haalt dan krijg je maximaal 2 jaar Code 80 op je rijbewijs. Met Code 80 mag je slechts een motor van de categorieën A2 en A1 besturen. Code 80 vervalt automatisch na 2 jaar of wanneer je voor die tijd 24 wordt. Je hoeft dan niet opnieuw examen te doen.

Heb jij nog vragen na het lezen van de blog? Neem contact met ons op via het contactformulier of geef ons simpelweg een belletje op 010-265 12 39.

×
×

Winkelwagen