Rijbewijskeuring voor ouderen van 75 jaar en ouder – wat moet je doen?

Gaat de vlieger Rijbewijskeuring Ouderen ondertussen ook voor u op? U rijdt al jaren in uw auto en nu moet u zich laten keuren bij het CBR vanwege uw leeftijd. Dit kan via Rijschool HERS in Rotterdam.

Wij begrijpen dat u over de Rijbewijskeuring Ouderen bepaalde vragen heeft. Dit bericht geeft meer duidelijkheid over uw situatie en welke stappen u moet volgen voor een Rijbewijskeuring Ouderen.

Allereerst vindt u in onderstaande overzicht uw leeftijd en welke regels hiervoor gelden:

LeeftijdRegels Rijbewijs Verlengen
Jonger dan 60 jaarWordt het rijbewijs verlengd nog voor het 60ste levensjaar dan is het rijbewijs 10 jaar geldig en hoeft niet gekeurd te worden.
Tussen 60 en 65 jaarBij verlenging van het rijbewijs is dit 10 jaar geldig. De medische keuring is niet nodig.
Tussen 65 en 70 jaarHet nieuwe rijbewijs is geldig tot 75 jaar. Een medische keuring is niet nodig.
Tussen 70 en 75 jaarHet verlengde rijbewijs is 5 jaar geldig. Er hoeft alleen medisch gekeurd te worden als het oude rijbewijs verloopt op de 75ste verjaardag of daarna.
75 jaar of ouderHet rijbewijs is 5 jaar geldig en een medische keuring is verplicht in alle gevallen.
Aandoeningen of medicijngebruik.

Rijbewijskeuring ouderen – Keuringsleeftijd

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft in 2014 een wijziging aangebracht in de keuringsleeftijd.

Vanaf 1 januari 2014 hoeven oudere rijbewijsbezitters zich pas vanaf hun 75 jarige leeftijd te keuren. Dit was voorheen vanaf 70 jaar. Ook zijn rijbewijzen voor bestuurders tussen de 60 en 70 jaar langer geldig per 1 januari 2014. Een nieuw rijbewijs is dan 10 jaar geldig voor bestuurders tot 65 jaar. Na hun 70e verjaardag is geldigheidsduur 5 jaar.

Medische Aandoening

De rijbewijskeuring blijft verplicht wanneer u een verlenging aanvraagt voor het rijbewijs en uw rijbewijs korter dan 10 jaar geldig is vanwege een medische aandoening of medicijngebruik.

Ik heb een Rijbewijskeuring / Keuring Rijgeschiktheid, wat moet ik nu doen?

Rijschool HERS in Rotterdam zal u volledig begeleiden om de CBR keuring goed te laten verlopen.

Stap 1. is contact opnemen met uw arts en/of het CBR. Hierna zal er een Eigen Verklaring ingevuld worden. De Eigen Verklaring is verkrijgbaar via www.mijn.cbr.nlde rijschool of via de gemeente. Na het contact met uw arts en/of het CBR zal duidelijk worden welke stappen gevolgd moeten worden.

Waar letten Keuringsartsen op tijdens de keuring?

Keuringsartsen letten tijdens de keuring onder andere op:

  • Het gezichtsvermogen
  • Het functioneren van de armen en benen
  • De bloeddruk

Het merendeel van de bestuurders kan na de keuring weer gewoon achter het stuur, bijvoorbeeld na een kleine aanpassing zoals een sterkere glazen of een bril.

Wat heeft Rijschool HERS in Rotterdam te bieden?

Rijschool HERS in Rotterdam biedt opfrislessen voor een CBR keuring aan voor schakel en automaat. U wordt thuis opgehaald en nadien ook thuis afgezet.

×
×

Winkelwagen

Call Now Button