CORONA UPDATE 03-03-2021

Protocol Veilig blijven werken in tijden van COVID19-Rijschoolbranche

Het doel van dit protocol is om veilig door te werken ten tijde van de COVID19-crisis, met het oog op bescherming van de gezondheid van de klanten en medewerkers en tevens ter voorkoming van verspreiding van het virus. De voorgeschreven richtlijnen van het RIVM dienen hierbij als uitgangspunt. Het volledige protocol vindt u hier. 

Check vooraf
De instructeur dient voor de rijles vast te stellen dat zowel leerlingen als hun huisgenoten geen coronaklachten hebben. Als op alle vragen ‘nee’ het antwoord is kan de rijles doorgaan.

• Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
• Heb je een huisgenoot /gezinslid met het (nieuwe) coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
• Ben je recent teruggekomen uit een COVID-19 risicogebied (code rood of oranje)?

Huisregel Rijschool HERS: De leerling mag tot 24 uur voor aanvang de rijles kosteloos annuleren. Vindt de annulering binnen 24 uur plaats dan wordt de rijles voor de helft in rekening gebracht. Op het moment dat de leerling de rijles annuleert en de instructeur onderweg is naar de leerling of al voor de deur staat van de betreffende leerling wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

Mondkapje
Het gebruik van een niet-medisch mondkapje is verplicht. Een faceshield is helaas niet toegestaan, omdat deze niet goed genoeg afschermt. Indien leerling of instructeur geen mondkapje draagt, kun je een boete van 95 euro riskeren. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Reinigen
Desinfecteer voor en na elke leerling de contactoppervlakken en aanraakpunten van de auto met 70% isopropyl-alcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
Denk hierbij aan de deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen en touchscreen. Het is mogelijk dat de instructeur voor- en na elke rijles het voertuig zal ventileren door ramen/portieren tegenover elkaar te openen.

Contactgegevens
Wij hebben van elke leerling contactgegevens om eventueel beschikbaar te stellen ten behoeve van de uitvoering van eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Het gaat om de volgende gegevens: • volledige naam • datum • e-mailadres • telefoonnummer. Bij een besmetting zal Rijschool HERS contact opnemen met de betreffende leerlingen.

Rijschool HERS kantoor
Wij hebben onze medewerkers uitgebreide instructies gegeven over de wijze waarop het protocol in de lesauto en op ons ons kantoor moet worden uitgevoerd. Het is belangrijk de instructies van de medewerkers op te volgen. Een mondkapje wordt op ons kantoor aangeraden maar is niet verplicht. Houd je ten alle tijd aan de algemene regels om voldoende afstand te houden.

Bedankt voor de medewerking. Wij staan altijd klaar voor vragen of aanvullingen.