CORONA UPDATE 23-03-2021

Tijdens de corona pandemie je rijbewijs halen? Dat kan bij Rijschool HERS Rotterdam!

Het is een onzekere tijd. Kies daarom juist nu voor zekerheid.
Met onze ruime ervaring en het bestaan sinds 1985 kan Rijschool HERS jou goed helpen om je rijbewijs te halen in tijden van de corona pandemie.

Wat is de huidige situatie?
Omdat er door de lockdown een lange(re) wachttijd is ontstaan bij het CBR moeten leerlingen dus ook langer wachten om het praktijkexamen te doen.
In de onderstaande video kan je zien hoe het CBR dit graag wilt oplossen.

Je wilt gaan starten met de rijopleiding, wat moet je doen?
Maak na de proefles samen met je instructeur een duidelijk plan hoe je de rijopleiding wilt aanpakken. Een aantal factoren zijn hierbij enorm van belang;
– Heb je je theorie-examen al gehaald?
– Hoe vaak wil je per week rijlessen volgen?
– Op welk termijn wil je het praktijkexamen gaan doen?

Heb je nog geen theorie-examen gedaan?
Plan dit dan zo snel mogelijk in. Het CBR heeft verschillende examencentra waar je het theorie-examen kan afnemen. Kijk dus niet alleen naar de meest dichtstbijzijnde locaties.
Het inplannen van je theorie-examen gaat via de website www.mijn.cbr.nl. Het inloggen gaat via je Digid. 

Ben je nu ook meer geld kwijt aan de rijopleiding?
Het CBR heeft op hun eigen website een kostenberekening gemaakt wat een gemiddelde rijopleiding kost.
Een aantal factoren zijn hierbij erg belangrijk;
– Het tijdig halen van je theorie-examen. Onze theoriecursus kan je hierbij helpen.
– Houd je aan de planning die je samen met de instructeur hebt gemaakt. Annuleer dus weinig tot geen rijlessen.
– Het praktijkexamen doen wanneer je er ook echt klaar voor bent, anders loop je tegen nog langere wachttijden en hogere kosten op om de rijopleiding af te ronden.

Voor verdere vragen over de rijopleiding helpen wij je graag. 
_________

Protocol Veilig blijven werken in tijden van COVID19-Rijschoolbranche

Het doel van dit protocol is om veilig door te werken ten tijde van de COVID19-crisis, met het oog op bescherming van de gezondheid van de klanten en medewerkers en tevens ter voorkoming van verspreiding van het virus. De voorgeschreven richtlijnen van het RIVM dienen hierbij als uitgangspunt. Het volledige protocol vindt u hier.

Check vooraf
De instructeur dient voor de rijles vast te stellen dat zowel leerlingen als hun huisgenoten geen coronaklachten hebben. Als op alle vragen ‘nee’ het antwoord is kan de rijles doorgaan.

• Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
• Heb je een huisgenoot /gezinslid met het (nieuwe) coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
• Ben je recent teruggekomen uit een COVID-19 risicogebied (code rood of oranje)?

Huisregel Rijschool HERS: De leerling mag tot 24 uur voor aanvang de rijles kosteloos annuleren. Vindt de annulering binnen 24 uur plaats dan wordt de rijles voor de helft in rekening gebracht. Op het moment dat de leerling de rijles annuleert en de instructeur onderweg is naar de leerling of al voor de deur staat van de betreffende leerling wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

Mondkapje
Het gebruik van een niet-medisch mondkapje is verplicht. Een faceshield is helaas niet toegestaan, omdat deze niet goed genoeg afschermt. Indien leerling of instructeur geen mondkapje draagt, kun je een boete van 95 euro riskeren. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Reinigen
Desinfecteer voor en na elke leerling de contactoppervlakken en aanraakpunten van de auto met 70% isopropyl-alcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
Denk hierbij aan de deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen en touchscreen. Het is mogelijk dat de instructeur voor- en na elke rijles het voertuig zal ventileren door ramen/portieren tegenover elkaar te openen.

Contactgegevens
Wij hebben van elke leerling contactgegevens om eventueel beschikbaar te stellen ten behoeve van de uitvoering van eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Het gaat om de volgende gegevens: • volledige naam • datum • e-mailadres • telefoonnummer. Bij een besmetting zal Rijschool HERS contact opnemen met de betreffende leerlingen.

Rijschool HERS kantoor
Wij hebben onze medewerkers uitgebreide instructies gegeven over de wijze waarop het protocol in de lesauto en op ons ons kantoor moet worden uitgevoerd. Het is belangrijk de instructies van de medewerkers op te volgen. Een mondkapje wordt op ons kantoor aangeraden maar is niet verplicht. Houd je ten alle tijd aan de algemene regels om voldoende afstand te houden.

Bedankt voor de medewerking. Wij staan altijd klaar voor vragen of aanvullingen.