Bij ons op de Rijschool krijgen vaak de vraag wat de kosten zijn om het rijbewijs te halen. Om alle onduidelijkheden voor eens en altijd weg te werken zullen wij je nu het juiste antwoord geven:

“Het bedrag wat je kwijt bent aan het halen van je rijbewijs bepaal je voor een groot gedeelte zelf. Maak daarom de juiste keuzes voor de minste kosten.”

Natuurlijk bestaat er zoiets als een gemiddeld aantal rijlessen wat een persoon nodig heeft om het rijbewijs te halen maar hieronder vind je 7 beste tips om binnen een kort termijn voordelig je rijbewijs te halen in Rotterdam!:

1. Kies Voor Een Rijschool Met Een Juiste Prijs-Kwaliteit Verhouding

Het allerbelangrijkste is je onderzoek naar de rijschool in Rotterdam die het beste bij jou past. Dit onderzoek neemt misschien wel even tijd in beslag, MAAR dat is alleen maar in jouw eigen belang. Je wilt immers het beste voor jezelf!

Een belangrijk gegeven is om te kijken wat de rijschool jou allemaal te bieden heeft:

Gelukkig kan je tegenwoordig alles vanuit je luie stoel te weten komen op het internet, maar bekijk niet alleen de website van de rijschool, bel ze eens op of ga eens langs. Stel bijvoorbeeld (kritische) vragen over de opleidingsmethode en hoe ze jou volledig kunnen ondersteunen.

De resultaten en slagingspercentages van alle rijscholen in Nederland worden gepubliceerd op de website van het CBR, bekijk deze cijfers en let op het aantal afgenomen examens op jaarbasis.

Let op!
Goedkoop je rijbewijs halen bestaat niet! Voordelig je rijbewijs halen bestaat wel. Kies daarom nooit voor veel te lage lesprijzen want onnodig examen doen kost je op den duur meer geld dan een goede opleiding en 1 keer examen doen. Kortom: meten is weten!

2. Zorg Voor Een Goed Budget

Je moet ervoor zorgen dat je een goed budget hebt om je rijbewijs te halen in Rotterdam. Als je tijdens het volgen van de rijlessen nog bezig bent met sparen voor je komende rijlessen kan het snel gebeuren dat je gaandeweg in de problemen komt.

Wanneer je budget opraakt tijdens de rijopleiding is de kans groot dat je de rijlessen niet voort zal zetten, en dat is zonde van de gemaakte kosten en energie die je erin hebt gestopt. Als je daarna namelijk opnieuw wilt beginnen zal je een hoop moeten herhalen wat je al eerder is aangeleerd. Denk eraan: tijd is geld!

3. Haal Je Theorie Snel, Of Vóór Aanvang

Om alles te begrijpen tijdens de rijlessen moet je natuurlijk ook de theorie snappen. Voordat je een rijexamen kan doen moet je immers ook het theorie-examen gehaald hebben.

Een typisch praktijkvoorbeeld:

Je hebt al een aantal lessen gehad, en rijdt een voorrangskruispunt op. Je hebt geen idee hoe de voorrang hier geregeld is omdat je de borden en tekens nog niet geleerd hebt. Je kunt niet besluitvaardig en veilig handelen en de instructeur moet je blijven helpen. Hierna moeten jullie dit evalueren en dat is onnodige vertraging van je rijles. Een goed begin is dus het halve werk!

4. Les Minimaal 2 Keer Per Week, Elke Week!

Probeer zoveel mogelijk achter elkaar te lessen, vooral wanneer je in het bezit bent van het theoriecertificaat.

Twee keer per week rijlessen volgen zorgt ervoor dat je in een goed ritme blijft en optimale resultaten boekt. Oefening baart kunst!

Een rijles één keer per week of meerdere weken geen rijlessen volgen heeft eigenlijk niet heel veel zin. Het rijden moet automatisme worden, en wanneer je dit niet vaak genoeg herhaalt krijg je het niet onder de knie.

5. Maak Overdag Tijd Vrij Om Rijlessen Te Volgen

Tegenwoordig is iedereen druk bezet. Of je het nu druk hebt met je school, werk, vrienden of iets anders, er is altijd wel een reden te bedenken om overdag geen rijles in te plannen. Echter vind je rijexamen ook overdag plaats, dus is het zéér belangrijk dat je ook overdag veel oefent.

Het verkeer is doordeweeks in de ochtend en middag ook anders dan in de avonduren.

Tip!  Als je weet dat je een druk rooster hebt probeer dan rijlessen vooruit te plannen. Zodoende staan ze al in je agenda en kun je andere dingen daar omheen plannen. Je rijopleiding zal er dan niet onder lijden. Ook voorkom je hiermee dat je instructeur al volgeboekt is wanneer je kortdag afspraken wilt maken.

6. Maak Aantekeningen

Praktijkvoorbeeld:
Tijdens de rijles zijn er een aantal nieuwe dingen behandeld en je had graag nog eens willen horen hoe het precies moest. De instructeur heeft het wel uitgelegd maar je bent het vergeten. Je vraagt het de volgende keer wel. Fout! Dat is nou zonde van je lestijd bij de eerstvolgende les.

Probeer daarom na je rijles direct aantekening te maken wat je vandaag geleerd hebt. Vaak genoeg maakt je instructeur zelf ook aantekeningen om iets duidelijk te maken. Je kan altijd vragen of je de aantekeningen mag houden. Wanneer je thuiskomt kan je deze stof opnieuw doornemen zodat je het blijft onthouden.

Als je dit bij elke rijles doet en blijft herhalen zal je sneller de gewenste resultaten krijgen en word je eerder zelfstandig tijdens het autorijden.

7. Blijf Goed Opletten Als Andere Leerlingen Rijden

Als jij klaar bent met jouw rijles zal je achterin de lesauto moeten plaatsnemen zodat de volgende leerling gaat rijden. Wanneer dit gebeurt is het de perfecte gelegenheid om te kijken hoe iemand anders het allemaal doet.

Van de fouten die de ander maakt kan jij veel leren. Omdat je achter de leerling en instructeur zit heb je een goed overzicht van alles wat er gebeurt. Ook kan je veel leren van de handelingen die de andere leerling wel goed doet en waarvan jij weet dat je daar nog zwak in bent.

Probeer met andere leerlingen zoveel mogelijk elkaars ervaringen te delen, hier kan je alleen maar beter van worden. Klaar met je rijles? Laat je smartphone nog even in je tas en let goed op de ander.

Tot Slot

Wij vertrouwen erop dat de 7 tips jou zullen helpen om geld te besparen voor het halen van je rijbewijs. Je rijbewijs halen in Rotterdam is al een aardige investering en dat maakt het nog belangrijker om heel bewust jouw rijschool te kiezen.