Wij van Rijschool “HERS” streven naar zoveel mogelijk transparantie. Daarom ontvang je bij de start van je rijopleiding een brief waar wij onze werkwijze toelichten, hoe en wat te doen voor een goede administratie, en onze betalingsvoorwaarden aangeven. Hieronder de tekst:

Beste leerling van Rijsschool ”HERS” ,

Allereerst zijn wij enorm blij om je te mogen begroeten als nieuwe leerling. Graag willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om je het een ander over onze rijschool te vertellen, en om je op de hoogte te stellen van onze werkwijze, administratie en betalingsvoorwaarden zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan in het verdere verloop van jouw rijopleiding.

Rijschool ”HERS” is BOVAG lid, bestaat sinds 1985 en is door de jaren heen een begrip geworden in de regio Rijnmond. Wij zijn gevestigd aan de Bergselaan 233c te Rotterdam. Ons kantoor is geopend op alle werkdagen van 10:00 tot 18:30 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.
Je kan de administratie ook bereiken op de twee daarvoor beschikbare nummers 010 – 265 1239 en 010 – 265 4401. Ook kan je ons altijd per Email bereiken via info@rijschoolhers.nl en zullen wij altijd proberen je vraag/opmerking binnen 24 uur te beantwoorden.

Slagingspercentage Rijschool “HERS”

Het aspect kwaliteit staat bij Rijschool ”HERS” centraal. Vandaar dat ons slagingspercentage (56%, zie de officiële website van het CBR www.cbr.nl) beduidend hoger is dan het gemiddelde in regio Rotterdam (30%). Het slagingspercentage zegt enorm veel over een rijschool. Het meet namelijk de kwaliteit van een rijschool. Op de website van het CBR www.cbr.nl kan je de slagingspercentages bekijken en vergelijken van alle rijscholen in Nederland. Let hierbij vooral op de grootte van een rijschool en het aantal examens dat op jaarbasis wordt afgenomen.

DigiD machtigen

Vanaf 2009 moet elke toets- en examenkandidaat een rijschool machtigen om in het CBR-systeem te komen en er zodoende een toets en/of examen kan worden gereserveerd via de rijschool. Via de website van het CBR (www.mijn.cbr.nl) kan deze machtiging worden gedaan door middel van je persoonlijke DigiD code. Via het bijgaande stappenplan en ook via onze website kun je doorverwezen worden naar de website waar je je kunt machtigen. Lukt het niet? Laat het ons weten, helpen wij u graag.

Je eerste praktijkles of intake – Wat is je rijvaardigheid?

Tijdens je eerste praktijkles of intakeles maak je kennis met jouw vaste instructeur/-trice en de lesauto. De eerste praktijkles duurt 100 minuten en is bedoeld om een indicatie te krijgen van je rijvaardigheid. Tijdens de eerste praktijkles of intakeles wordt in overleg met jou besproken voor welk pakket er gekozen kan worden. Je kan uiteraard ook voor losse lessen kiezen. Na de eerste praktijkles of intakeles kan een vervolgles worden gepland, uiteraard afgestemd op jouw agenda en van je instructeur/-trice.

De Rijopleiding – Theorie en Praktijk

De rijopleiding bestaat uit 2 fasen: theorie en praktijk. Rijsschool ”HERS” biedt de mogelijkheid om je zowel in theorie als praktijk volledig te ondersteunen en begeleiden.

Op ons kantoor worden de theorieboeken en CD-ROM verkocht van het VEKABEST. Dit is hetzelfde systeem waar het CBR ook mee werkt en waaruit het CBR theorie-examen is opgebouwd. Daarnaast wordt elke maand een theoriecursus en theorie-examentraining gegeven op ons kantoor.

De cursus houdt in dat er drie avonden (18:30 – 21:30) theorielessen worden gevolgd waarin de gehele theorie uitgebreid wordt doorgenomen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en worden proefexamens gedaan om de cursisten zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens de theorie-examentraining worden enkel proefexamens gedaan en krijg je extra tips en adviezen van een ervaren instructeur van Rijsschool ”HERS”.

Tegenwoordig kun je zelf het theorie-examen aanvragen via de website van het CBR. Mocht je niet in staat zijn dit zelf te doen, door bijvoorbeeld geen computer of internet te hebben, dan zal Rijschool ”HERS” je in alle gemakken voorzien en bieden wij aan om het theorie-examen voor je aan te vragen. Kiest je hiervoor dan neem dan contact op met de administratie. Vervolgens zal het theorie-examen eerst betaald moeten worden waarna er in overleg een datum zal worden gereserveerd.

De praktijk van de rijopleiding vindt plaats in de lesauto met jouw vaste instructeur/trice. Afhankelijk van je instructeur/trice, jouw pakket en je agenda, worden lessen vooraf ingepland om de fasen op je leskaart zo goed mogelijk te doorlopen.

Het afmelden van rijlessen graag 48 uur van te voren doorgeven bij uw vaste instructeur/trice tijdens kantooruren. Dit kan alleen telefonisch en niet per sms of mail. Is de afmelding niet 48 uur van te voren gemeld, of ben je afwezig op afgesproken plaats/tijdstip dan wordt de rijles doorberekend. Het is namelijk onmogelijk is om binnen zo een kort tijdsbestek een nieuwe rijles in te plannen met een andere leerling.

Betalingen

Examen en Tussentijdse toets
Je kunt bij ons op de volgende manieren betalen; contant, per pin en overmaken per bank. Je toets/examengeld dient binnen vier weken betaald te worden, zodat wij een toets/examendatum kunnen reserveren nadat je DigiD machtiging binnen is. Let op! zonder machtiging en betaling kunnen wij géén toets en/of examen aanvragen.

Je toets- en examengeld moeten ten alle tijden op of via ons kantoor betaald worden. Voor alle bedragen die je op kantoor betaalt krijg je altijd een betaalbewijs. Bewaar de gehele rijopleiding goed je betaalbewijs om toekomstige misverstanden te voorkomen. Dit geldt voor zowel voor contante betalingen als per pin. Bij bank-betalingen is je bankafschrift het betalingsbewijs. Bij pinbetalingen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Van al je betalingen kan je ten alle tijde een totaalfactuur krijgen voor je eigen administratie.

Rijles Betalen
De afspraken, betalingen en vorderingen worden bijgehouden op uw leskaart. Onze voorkeur gaat er naar uit om na iedere rijles het lesgeld te betalen aan uw instructeur. Zodoende kan dit direct verwerkt worden op uw leskaart.

Je kan er ook voor kiezen om in termijnen te betalen, of het volledige pakket in één keer over te maken. Doe je dit per bank dan kan het worden overgemaakt naar IBAN: NL65ABNA0895066696 op naam van Verkeersschool HERS. Vermeld hierbij duidelijk je naam, de naam van uw instructeur/trice en omschrijving waar de betaling voor is. Ter verduidelijking: het betalen van rijlessen geven wij de voorkeur deze aan jouw instructeur te betalen. Het betalen in termijnen of betaling van het gehele pakketbedrag van je volledige lespakket dien je op onze kantoor of per bank te betalen. Alle betalingen zullen op je leskaart vermeld worden. Bewaar je leskaar dus goed en neem deze elke les mee.

De dag van een tussentijdse toets en praktijkexamen

Op de dag van een tussentijdse toets en/of het praktijkexamen bedragen de autohuurkosten € 42. Wij geven de voorkeur dit op de betreffende dag te betalen aan je instructeur. De autohuurkosten zijn kosten die gelden voor het huren van de lesauto gedurende een tussentijdse toets en praktijkexamen (± 60 minuten).

Terugvorderen

Wij reserveren een toets en/of examendatum altijd in overleg met jou en je instructeur.

Het komt bijna nooit voor, maar mocht het zo zijn dat je het toets en/of examengeld om bepaalde redenen terug wilt, dan worden er administratiekosten in mindering gebracht. Deze administratiekosten zijn: bij het eerste examen, herexamen, BNOR examen en tussentijdse toets € 17,60. De kosten gelden als “bankgarantie” die wij moeten geven om van het CBR een beschikbaar rooster te krijgen wanneer je een product wilt reserveren bij het CBR. De kosten worden vooraf gemaakt en zijn terug te vinden op de website van het CBR.

Tevreden

Wij staan garant voor een kwalitatieve rijopleiding. Dit wordt immers bevestigd door ons hoge slagingspercentage en ons bestaan sinds 1985. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je binnen een kort termijn, op een veilige en bovenal verantwoorde manier in het bezit komt van het rijbewijs. Uiteindelijk is dat afhankelijk van een groot aantal factoren die je voornamelijk zelf in de hand heeft.

De rijopleiding moet je zeker niet onderschatten, vooral in een wereldstad als Rotterdam. Op het moment dat wij vinden dat je nog niet klaar bent voor een examen zullen wij duidelijk beargumenteren waarom we dat vinden. Als wij dit niet zouden doen is het uiteindelijk nadelig voor jou, je geld, tijd en energie.

Tot slot vinden wij het belangrijk dat je je prettig voelt bij ”HERS” dus als je ergens mee zit, aarzel niet en bel naar de administratie zodat wij gezamenlijk tot een goede oplossing kunnen komen.

Veel succes namens het hele team van Verkeersschool “HERS”!