Rijlessen in Rotterdam Centrum en je autorijbewijs halen?

Wil jij rijlessen volgen in jouw wijk Rotterdam Centrum en je autorijbewijs in 1x halen? Het is in Rotterdam een stuk moeilijker om te rijden omdat je het hebt over een Wereldstad, een stad met veel inwoners, een stad met veel verschillende soorten verkeer. Het is in de loop der jaren moeilijker geworden doordat de verkeersintensiteit enorm is toegenomen.

Rijlessen nemen in Rotterdam Centrum

Wat ook belangrijk is om te weten is dat de verkeersmentaliteit in Rotterdam ontzettend verandert is. Mensen zijn in de afgelopen jaren asocialer gaan rijden. Daar moet je op voorbereid worden tijdens de rijopleiding.

Wat ook een belangrijk aspect is dat het verkeer steeds verandert, je hebt bijvoorbeeld tegenwoordig de elektrische fiets je hebt de elektrische auto’s. Dat soort veranderingen zie je als eerste in een wereldstad als Rotterdam.

Fijn om te oefenen voor je rijexamen

Belangrijke punten waar ze op een rijexamen niet zullen komen maar wel fijn is om te oefenen. Neem nou het Hofplein. Een groot verkeersplein midden in de stad. Het gaat vaak daar mis omdat mensen niet goed de tekens op de weg volgen.

Vervolgens heb je nog andere stukken in Rotterdam waar je op een examen weliswaar niet zult komen. Neem nou:

  • Erasmusbrug
  • Euromast

Daar moet je proberen je ogen natuurlijk op de weg houden het is ontzettend mooi om daar naar te kijken tijdens het rijden maar het belangrijkste is je focus op de weg.

Rijlessen in het Centrum van Rotterdam

In het Centrum van Rotterdam is het best lastig om te rijden want je hebt ontzettend veel Zebrapaden dus je moet constant goed in te breedte kijken voor de overstekende voetgangers. Onze tip daarbij is om daar veel op te oefenen. Want als je dat in de binnenstad kan dan kan je het in het examencentrum ook. Het examencentrum is net buiten het Centrum van Rotterdam

Waarom is elektrische auto’s en elektrische fietsen een ontwikkeling op het rijgedrag?

Neem nou aansluitend op de elektrische fiets, dat ding ziet er uit als een normale fiets. Maar het gevaar is dat het officieel 45 km per uur mag. Vandaar dat we nu bezig zijn de regels te veranderen dat je de elektrische fiets niet op het fietspad zult treffen maar op de rijbaan, net als scooters met een gele kenteken en met een helm dus dat is een belangrijke ontwikkeling.

Stille Voertuigen

Elektrische auto’s zijn mooi om te zien, het zijn mooie voertuigen neem nou een Tesla. Alleen het gevaar is je hoort ze niet aankomen. Het zijn stille voertuigen.

Dus als je ergens loopt, normaliter hoor je een auto aankomen, maar als het een elektrische auto is, is de kans groot dat je niets hoort. Je hoort de banden over de weg gaan, maar je hoort geen motor draaien. Dat maakt het weer gevaarlijk. Dus met name als voetganger-zijnde kan dit een gevaar zijn.

Maar ook als je in de auto zit hoor je een elektrische auto niet aankomen.

Centraal Station: ophalen en brengen

Rotterdam staat bekend om het nieuwe Centraal Station daar moeten we vaak leerlingen ophalen en afzetten. Dat is ook weer zo een mooi punt om naar te blijven kijken, maar daarvoor ligt er een belangrijk zebrapad, een hele lange brede zebrapad. Tip: daar moet je extra goed opletten op voetgangers.