Rijlessen in Rotterdam Noord en je autorijbewijs halen?

Wil jij rijlessen volgen in jouw wijk Rotterdam Noord en je autorijbewijs in 1x halen? In de wijk Oude Noorden ligt het kantoor van Rijschool HERS in Rotterdam. We kennen hier dus alle straten en verkeerssituaties op ons duimpje. Als je dus graag rijlessen wilt volgen in het Oude Noorden - Bergpolder en Liskwartier zit je bij Rijschool HERS in Rotterdam helemaal goed.

Rijlessen nemen in Rotterdam Centrum

Veel rijexamens komen in deze wijk om kruispunten, in- en uitritten en bijzondere verrichtingen te toetsen. Bekende staten in het Oude Noorden zijn de Bergweg, Zaagmolenstraat en de Noordsingel.

Blijf altijd paraat in de Zwartjanstraat

Ja hoor.. dit is wat we noemen rijden in chaos. De Zwartjanstraat is een goede straat om tijdens de rijexamen getoetst te worden of je vooruit en in de breedte aan het waarnemen bent. Hier gebeurt van alles zoals; mensen die zomaar de straat oversteken, mensen die zomaar het portier van hun auto opengooien zonder te kijken, mensen die op vervelende plekken dubbel staan en .. Nou we stoppen nu maar even maar je snapt al dat we zo wel even kunnen doorgaan.

Onze tip voor de Zwartjanstraat is ook om hier vaak genoeg te oefenen maar ook om bijzondere verrichtingen te doen zoals de stopopdracht en de parkeeropdracht. Je zal merken dat ja na verloop van tijd niet meer zo zenuwachtig wordt van de rare gedragingen om je heen.

Een belangrijk kruispunt ligt vlakbij het kantoor van HERS. Het is er eentje met een STOP bord. Natuurlijk wordt er van je verwacht dat je hier ook echt moet stoppen. Interessant om te kijken naar de situatie van het STOP bord en de uitrit. Wie gaat hier nou als eerste? Op Facebook stelde we een tijde terug dezelfde vraag en geloof het of niet.... maar liefst 80% had het fout.

Over kruispunten gesproken eindigen we met het lastigste kruispunt in Oude Noorden. De kruising Bergweg en Benthuizerstraat. Je rijinstructeur zal je hier vaker naartoe brengen om je goed in te laten zien wat het gevaar is. In de video kan je een goed beeld krijgen over het lastige kruispunt en hoe je dit het beste kan benaderen om de situatie zo veilig en vlot mogelijk te houden. Er wordt natuurlijk van je verwacht dat je dit uiteindelijk zelfstandig kan doen dus we zien je snel in de HERS lesauto om lekker aan de slag te gaan in het Oude Noorden.

Wist je dat...

  1. We doen natuurlijk moeilijk over de Zwartjan straat maar staat ook bekend als dé gezelligste straat van Rotterdam Noord,
  2. Als je toch in de buurt, de chocomel van HERS is super lekker!