Rijlessen in Overschie en je autorijbewijs halen?

Wil jij rijlessen volgen in jouw woonplaats Overschie en je autorijbewijs in 1x halen? Overschie is echt hardcore examen gebied, ik durf wel te zeggen 70 tot 80 procent van de rijexamens in Rotterdam, die worden afgenomen in Overschie. Soms voor als geheel, soms voor een heel groot gedeelte, maar sowieso ga je naar Overschie om te oefenen.

Rijlessen nemen in Overschie

Als je tijdens je rijopleiding niet in Overschie bent geweest dan kan je eigenlijk haast niet zeggen dat je je rijbewijs in Rotterdam hebt gehaald want iedereen is daar weleens geweest. Overschie bereik je vanaf het CBR via het Kleinpolderplein dat is een belangrijk knooppunt en zo kan je via Overschie-Oost en via de Abtsweg kan je zo Overschie inrijden. Bekende straten in Overschie zijn de Abtsweg, de Burgermeester Baumalaan is ook een hele bekende weg in Overschie. Een andere bekende weg trouwens in Overschie is de Moliéreweg.

Overschie heeft voor de rest verschillende wijken. Je hebt de Kandelaar wijk, je hebt het Kleinpolder wijk, je hebt Landzicht, en je hebt natuurlijk de wijk Zestienhoven bekend van Rotterdam Airport.

Bijzondere verrichtingen oefenen in Overschie

In Overschie komen we graag om bijzondere verrichtingen te oefenen omdat Overschie een rustig wijkje is waar dit kan. Natuurlijk ook omdat de kans groot is dat je daar tijdens je rijexamen komt.

De verschillende bijzondere verrichtingen die daar geoefend worden zijn parkeren, omkeren, stop opdracht, de hellingproef kan je ook heel goed in Overschie doen. Vervolgens doen we in Overschie met name het links en rechts afslaan want je hebt daar rustige woonwijken, maar wel woonwijken waar je goed en veel kan afslaan, waarbij je dus niet heel erg gestoord wordt. Daarom is Overschie een gunstige lokatie om dat te doen.

Kruispunten oefenen in Overschie

Overschie komen we ook graag om de kruispunten te oefenen met namen het kruispunt op de Baanweg die kruist met de Burgermeester Baumanlaan. Dit kruispunt hier, net voor de hoek van de bakkerij en de viskraam waar veel mensen blijven kijken, dat kruispunt is zo moeilijk omdat je twee keer haaientanden hebt, een keer voor de fietsers die van links en rechts kunnen komen. Je weet het die gekke fietsers kunnen soms van beide kanten komen ondanks dat niet helemaal de bedoeling is. Je hebt daar ook nog een zebrapad, voetgangers kunnen wel van beide kanten komen, en dan heb je die tweede keer de haaientanden voor de bestuurders die dus op de Burgermeerster Baumanlaan rijden.

Mensen zijn dus heel gauw geneigd om alleen maar naar hun eigen kant te kijken en vergeten dat er vervolgens nog aan de andere kant van het kruispunt precies dezelfde situatie is dat je weer een zebrapad hebt, weer een fietspad hebt. Blijf daarom niet alleen goed links en rechts kijken maar ook recht voor je. Want links en rechts kan het misschien vrij zijn, maar als je dan rechtdoor rijd kan je daardoor in de problemen komen.

Overschie heeft sommigen kruispunten waarbij bepaalde hoeken volledig wegvallen door begroeiing van een bosje of een heg zoals bepaalde kruispunten op de Rotterdamse rijweg. Als het een gelijkwaardig kruispunt is kan je elkaar dus totaal niet zien dus daarom moet je dat soort kruispunten echt in je een benaderen.

Rotondes oefenen in Overschie

Wat nog meer fijn is in Overschie is je hebt daar opvallend veel rotondes. De meeste rotondes die we kenen die hebben vier in en uitgangen, maar je rotondes in Overschie die hebben er drie, voordat je aankomt bij de rotonde staat er natuurlijk een mooi groot informatiebord en aan het figuur zie je dat rondje met maar drie puntjes. Daar kun je dus aan zien dat het een rotonde is met drie punten in plaats van vier dus let altijd goed op, zeker als je net opdracht krijgt om naar links te gaan komen soms mensen in de war of het de eerste of de tweede afslag is. Kijk dus goed naar het bord dan kan het niet misgaan.