Rijlessen in Kralingen en je autorijbewijs halen?

Wil jij rijlessen volgen in jouw woonplaats Kralingen en je autorijbewijs in 1x halen? Samen met Hillegersberg is Kralingen het rijkste stukje van Rotterdam. Veel van onze leerlingen komen hier vandaan dus zoek je nog een Rijschool in Kralingen om je rijbewijs te halen? Dan is Rijschool HERS in Rotterdam juist daarom de beste keuze.

Rijlessen nemen in Kralingen

Vlotte joggers, fietsende studenten en snelle snorfietsen; zoveel leuke dingen in Kralingen.

Dwars door Kralingen loopt de ’s Gravenweg die uiteindelijk doorloopt naar de Oude Dijk. Een mooie lange hoofdweg met verschillende aandachtspunten zoals de zebrapaden, de tramrails en de uitritten.
Omdat je op een voorrangsweg rijdt zal je misschien denken;  Waarom zijn uitritten dan gevaarlijk?

Het komt nog vaak voor dat mensen uit een in- of uitrit schieten omdat ze jou niet of nauwelijks kunnen zien. Wees hiervan bewust en blijf dus altijd goed scannen.

Je hebt het gedeelte Kralingen-Oost en het gedeelte Kralingen-West. Moeilijke straten tijdens een rijles in Kralingen-Oost zijn de Kortekade, Voorschoterlaan, Lambertusstraat, Avenue Concordia en Waterloosstraat. Om hier bijvoorbeeld te gaan file parkeren kan knap lastig zijn. Dit moet dan vaak tussen twee voertuigen en de hoge stoeprand maakt het extra lastig. Je kan namelijk lelijk je auto beschadigen als je hier langs schuurt. Van je instructeur zal je de tijdens het oefenen nog meer tips krijgen om dit zo goed mogelijk te doen maar de video over file parkeren met een hoge stoeprand gaat je zeker helpen.

Opletten moet je altijd doen maar extra opletten is vereist in de Lusthofstraat. Tijdens je rijlessen zal je instructeur  jou zeer zeker in de gaten houden door middel van de oogspiegel. In een straat zoals de Lusthofstraat zal er zeker gecheckt worden of jij tijdig naar links, voren en rechts kijkt. Doe dit zeker tijdig want op het kruispunt kijken heeft geen zin. Het tijdig waarnemen moet dus juist voor het kruispunt gebeuren om verassingen te voorkomen.

Kralingen-West staat meer bekend als de studentenkant. Het station Gerdesiaweg, De Jerichostraat en de natuurlijk de bekende Oostzeedijk zijn belangrijke aandachtspunten.

Op de Gerdesiaweg zijn bewust hoge drempels geplaatst om je snelheid beperkt te houden. Er zijn hier namelijk nog zijstraten en zebrapaden. Het kruispunt van de Willem Ruyslaan kan ook knap lastig zijn. Het overzicht hier is wel prima maar de meest voorkomende reden waarom hier een ongeval kan gebeuren is omdat de snelheid van bestuurders wordt onderschat. Het is daarom belangrijk om veilig en besluitvaardig te handelen.

Tot slot zal je vaak een lesauto van Rijschool HERS in Rotterdam zien rijden op de Oostzeedijk. Vele studenten die het rijbewijs willen halen wonen of studeren daar en willen daarom ook liever daar  opgehaald worden.

Zeker als het regent moet je extra alert zijn op de Oostzeedijk in verband met de tramrails. Als je daar dan rijdt is de kans op doorglijden groot door de gladde tramrails. Pas daarom je snelheid aan en nu je dit gelezen hebt snap je het bord op de foto ook een stuk beter 😉

Met rijlessen geven komen we overal dus zijn er altijd opvallende rijles-weetjes over Kralingen.

Wist je dat...

  • 60% internationale studenten in Kralingen wonen. Je buurman spreekt dus misschien wel Engels en volgt misschien ook wel rijlessen bij Rijschool HERS in Rotterdam.