Autorijbewijs halen in Hillegersberg

Wil jij rijlessen volgen in jouw woonplaats Hillegersberg en je autorijbewijs in 1x halen? Rijschool HERS in Rotterdam is natuurlijk ook te vinden in Hillegersberg oftewel Hilly(wood) zoals sommige leerlingen het liever noemen. De rijlessen in deze omgeving zijn zeker belangrijk want er komen veel leerlingen van ons vandaan én er zijn genoeg rijexamens die deze kant op komen. Spannend dus!

Rijlessen nemen in Hillegersberg

De wijken Honderd en Tien Morgen, Kleiwegkwartier en het Molenlaankwartier zijn allemaal examen gebieden. Maar ook Schiebroek staat er bekend om dat veel CBR examinators die kant op kunnen gaan. We hebben daarom zelfs een speciale blog gewijd aan Schiebroek.

In de wijk Terbregge zoals de Meerum Terwogtlaan en de Piet van de Polsingel zal de examinator tijdens je rijexamen niet heel snel komen op één stuk na en dat is de Philip Willemsbrug langs de Bergse Linker Rottekade. De brug is in 2017 helemaal gerenoveerd en ziet er weer strak uit. Het enige punt is.. Hij is ECHT lastig!

Het gevaar is namelijk dat veel leerlingen niet door hebben dat je de brug in de 1e versnelling moet nemen. Dit is natuurlijk zo omdat er sprake is van een helling en de lesauto trekkracht nodig heeft. Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk het gevaar tijdig te herkennen en dat gevaar is dat er fietsers, bromfietsers en voetgangers van de ander kant kunnen komen. Auto’s weer niet want daarvoor geldt teen gesloten verklaring zoals je kan zien op de foto.

De meest bekende straat van Hillergersberg is toch wel de Straatweg. Hier rijden (en scheuren) de mooiste auto’s. Het gevaar is dat je niet afgeleid moet worden van alle bezienswaardigheden. De mooie auto’s maar ook de mooie huizen kunnen je afleiden.

Hillywood heeft mooie auto’s en prachtige huizen maar ook een aantal lastige kruispunten.

Het meest gevaarlijke stukje is toch wel het kruispunt waarbij de Straatweg en de Kleiweg elkaar ontmoeten. We hebben er een speciaal item aan gewijd omdat het dus een erg lastig kruispunt is. In de video kan je horen en zien waarom het een lastig kruispunt is.

Omdat het kruispunt van de Straatweg en Kleiweg een soort semi gelijkwaardig kruispunt is moet je extra goed opletten vanaf welke kant je komt. Je snelheid is een bepalende factor en het overige verkeer moet je contstant in de gaten houden. De tram hoort daar natuurlijk ook bij.

De Molenlaan is ook een hele bekende weg in Hillegersberg. Er zijn genoeg momenten dat je er lekker door kan rijden maar in tijden van de spits kan je er ook heel lang vaststaan. Het moeilijkste stukje daar is om vanaf de Burgemeester F.H. van Kempensingel de Molenlaan op te rijden richting de rotonde. Je hebt daar de struiken die je zicht ernstig belemmeren om de fietsers goed te zien.

Vervolgens zal je bij drukte echt door middel van oogcontact een plekje moeten bemachtigen in het midden van de weg om je daar op te kunnen stellen. Daarbij moet je dus goed het overige verkeer in de gaten houden en proberen niemand te hinderen. Uiteindelijk zal je uitkomen op de rotonde wat natuurlijk ook niet makkelijk is want er komt veel verkeer vanaf de winkelstraat Van Beethovensingel en er is ook een eindhalte van de tram.

Wist je dat...

  • In de wijk 110 Morgen een Ajax straat bestaat? Daar zullen waarschijnlijk geen Die Hard Feyenoorders wonen.
  • Een lange straat in Hillegersberg is Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan. Best moeilijk uit te spreken he, probeer het even 3 keer snel achter elkaar te zeggen.
  • Rijschool HERS in Rotterdam heeft ooit samengewerkt met het programma Niet Lullen Maar Poetsen dat is opgenomen in Hillegersberg.