Rijlessen in Barendrecht en je autorijbewijs halen?

Wil jij rijlessen volgen in jouw woonplaats Barendrecht en je autorijbewijs in 1x halen? In Barendrecht heb je veel verschillende wijken Smitshoek, Vrijenburg en Meerwede. Dat zijn allemaal belangrijke plekken in Barendrecht waar wij komen om je op te halen voor je rijlessen.

Rijlessen nemen in Barendrecht

Je kunt vanaf Barendrecht heel snel de snelweg bereiken het ligt langs de A15 en dan kan je zo uiteindelijk via IJsselmonde weer Rotterdam of via de Zuid kant van Rotterdam zo weer Rotterdam inrijden, dus het grenst gewoon direct aan Rotterdam. 

Bedrijfsterreinen in Barendrecht

In Barendrecht heb je veel bedrijfsterreinen, en daar kan je heel goed bijzondere verrichtingen oefenen met leerlingen want het is daar lekker rustig. Dus het parkeren, omkeren en de stopopdracht kan je daar goed oefenen. Ook kruispunten zijn daar goed om te oefenen want ook daar heb je weer verschillende soorten kruispunten.

Je hebt een gedeelde nieuw Barendrecht en een gedeelte oud Barendrecht en het CBR zit daar een beetje in het midden van, dus je kan beide kanten op. De gedeeltes in het oude Barendrecht dat zijn Paddenwei, Nieuweland, Buitenoord, Oranjewijk. In dat gedeelte geld hetzelfde voor ook daar vele verschillende soorten wijken en ook goed om te oefenen.

 

IKEA Barendrecht

De bekendste trekker in Barendrecht is natuurlijk de IKEA. Heel veel mensen komen dagelijks van heinde en verre voor deze IKEA om meubels te shoppen.

Langs de IKEA ligt de Roomsebaan oftewel de Carnissebaan, een mooie lange doorgaande weg vol met rotondes. Het zijn verschillende soorten: turborotondes met twee banen, en normale rotondes normale voorrang rotondes, we komen daar heel graag om rotondes te oefenen.

Dus als je in Barendrecht woont zul je die rotondes zeker goed leren kennen en daar lekker veel op kunnen oefenen, zodat rotondes geen probleem vormen voor het behalen van jouw autorijbewijs!

Woonwijken oefenen in Barendrecht

Barendrecht is onwijs goed om rijles te oefenen door de verschillende soorten woonwijken die er zijn. Zo zijn er woonwijken met veel gelijkwaardige kruispunten waar de meeste rijles leerlingen moeite mee hebben. Ook zijn er een ruim aantal woonwijken met enkel voorrangs-kruispunten.

De meeste woonwijken zijn dertig kilometer zones en je moet dan door middel van een inrit-constructie die wijken ingaan. Dat is bewust gedaan zodat je namelijk rustig zo’n wijk ingaat, anders zouden mensen veel te hard zo’n woonwijk in knallen. Met zo’n in- en uitrit constructie moet je dan ook altijd even teruggaan naar de eerste versnelling.

Leuk weetje over Turborotondes

Bij een turborotonde is de verkeersflow hoger dan bij een normale rotonde met 1 baan, omdat er namelijk twee rijstroken zijn.

Wist je dus (wat je overigs ook kan terugvinden in de theorieboeken) dat je op een turborotonde voertuigen van rechts mag inhalen?! Dus stel je voor: Er rijd een voertuig op de linkerrijstrook en jij rijd tijdens je rijles op de rechterrijstrook, dan mag je die gewoon inhalen. Iets wat normaliter nooit mag!

Maak gebruik van onze kortingspakketten en haal je rijbewijs!

 • Gevorderden pakket

  Wanneer je rijervaring hebt, maar nog geen praktijkexamen heb afgelegd.

  € 1055,-

  15 x autorijlessen van 100 minuten

  1 x CBR praktijkexamen

   

 • Herexamen pakket

  Wanneer je al een praktijkexamen hebt afgelegd en herexamen wilt doen.

  € 864,-

  12 x autorijlessen van 100 minuten

  1 x CBR praktijkexamen

   

 • Liever eerst Proefles?

  Ontdek het gevoel van autorijden in 100 minuten met Rijschool HERS.

  van € 58,-
  Nu voor € 40,-.

Vragen?

Neem gerust contact op met ons team.

010 - 265 1239 Ma. tot Vrij. 10.00 - 18.30 uur
Zat. 11.00 - 16.00 uur
 • Goede keuze!

  Vul je gegevens in om je direct aan te melden:
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.